دكتر لاريجاني: جبران عقب ماندگيها، بايد به نهضتي فراگير تبديل شود
دكتر محمد جواد لاريجاني، دبير ستاد حقوق بشر كشور در جلسه اي كه با حضور جمعي از اعضاي هيات علمي دانشگاه بعد از ظهر روز شنبه هفدهم آذرماه سال جاري تشكيل شد حضور يافت و در سخناني به بيان راهكارهاي جبران عقب ماندگيهاي علمي كشور پرداخت.
در اين نشست هم انديشي كه به همت دفتر نهاد مقام معظم رهبري دانشگاه ترتيب داده شد دكتر لاريجاني ضمن ايراد سخناني به سؤالات تني چند از اعضاي هيات علمي دانشگاه پاسخ گفت. وي در خصوص توسعه علمي كشور و وضعيت دانشگاه ها اظهار داشت: صورت اين مسأله طي چند سال گذشته به كرات از سوي مقام معظم رهبري عنوان و راجع به نهضت علمي مباحثي صورت گرفته است و همه در صدد هستند تا نهضتي هدفدار طرح و راه اندازي شود و حد اكثر تا پنجاه سال آينده ايران به يك مركز درجه يك علمي جهان تبديل شود.

وي افزود: دعوت مقام معظم رهبري تاكنون لبيك مناسبي نگرفته و در اين ميان بايد ديد مخاطبان چه كساني هستند، پروژه چيست و چرا جواب نگرفته است؛ كما اينكه توجه به رشد علمي معطوف به پنج سال گذشته نيست و اين مسأله در زمان هاي ديگر نيز از لحاظ مختلف مورد توجه بوده است.

دبير ستاد حقوق بشر كشور اذعان داشت: امروز مرز بين دانش و تكنولوژي كمرنگ شده و در اين راستا بايد اختراعات وسيع تري صورت گرفته و نوآوري هاي مورد اذعان، كشف هاي درجه يك حوزه تعليم و تعلم و پيشرفت در تكنولوژي مورد اشاعه در جهان قرار گيرد و اگر قرار باشد علم توسط دانشمندان ايراني فتح گردد بايد نخست پايتخت آن را فتح نمود، كما اينكه در فتح يك كشور نخست فتح پايتخت مورد توجه قرار مي گيرد.

دكتر لاريجاني يادآور شد: كشوري بزرگ اما محدود هستيم و در اين راستا بايد گزينش شده حرف اول را بزنيم و معناي آن اين است كه كشفياتي كه مورد اذعان علماي فن جهان است به دست آوريم و در اين ميان نبايد ضعف هاي خود را ناديده گرفته يا به مفاخر خود افتخار كنيم و دست از كار بكشيم.

 وي تصريح كرد كشور ما از يك عقب افتادگي تاريخي رنج مي برد و اعتقاد ما بر اين است كه بايد از اين عقب افتادگي رها شد و دراين راستا همه حوزه ها به ويژه حوزه علمي – فرهنگي و سياسي بايد موردتوجه قرار گيرد. هرچند در نظام سياسي، دولت ما يك سر و گردن از دول منطقه بالاتر است، اما اگر در زمينه علمي و فرهنگي عقب بمانيم دول غربي ما را خوار خواهند كرد.

اين مقام مسؤول با اشاره به تبعات بد پيدايش انتخابات و تبليغاتي كه مشخص نيست پول آن از كجا تهيه مي شود تأكيد كرد امروز بايد ارزش دستاوردهاي توسعه سياسي، علمي و فرهنگي را بدانيم و براي جبران عقب افتادگيها در زمينه فرهنگي تلاش كنيم چرا كه آنچه رهبر مي خواهد نهضت و تحركي است كه ما را از اين عقب افتادگي علمي – فرهنگي خارج كند و اين مسأله بسيار ضروري است.

دبير ستاد حقوق بشر متذكر شد رسيدن به نهضت علمي از روي تفنن نيست و بايد در علوم و تكنولوژي به تارگت هاي عملي برسيم و در اين راستا ابعاد كار بايد توسط قشرهاي مختلف از جمله اساتيد، دنشجويان و دولت مردان مورد بررسي قرار گيرد. وي در ادامه گفت بحث نهضت علمي براي خروج كشور از مرض كلونيك ضروري است و معناي نهضت اين است كه همه يك دل و يكصدا شده و هر كس بخشي از اين وظيفه خطير را به انجام رسانده و تلاش كند.

دكتر لاريجاني افزود با فرض اعتقاد به نهضت علمي، آنچه عالمان بايد انجام دهند پايبندي به عهد بزرگ عالمانه و ايستادن در قبال حقيقت و دوري از عوامفريبي، كلاهبرداري و ادعاهاي نابجا ست كه اين مقوله در فرهنگ اسلامي ما عهدي متين به شمار مي رود و از ديگر وظايف عالمان ، دانشجوپروري و پرورش نخبگان با تغيير ديد راجع به تدريس، احياي سنت علمي درست در امر تعليم و تعلم بر پايه فراگيري و تسلط بر آراء هر حوزه، نوآوري و مباحثه، مقابله با واقعيت عالم واقع و مشاركت در تدوين و اجراي پروژه هاي علمي كشور است.

وي تصريح كرد: افكار گذشتگان بايد به دقت مطالعه شده و از ماندگاري در احكام پرهيز شود زيرا اين مسأله مهلك نهضت علمي خواهد بود و نوآوري بايد ملاك درجه يك علوم قرار گيرد كما اينكه اساتيد بايد با ارائه مقالات، كنفرانس ها و تقويت مباحثه نردبان درست درس خواندن و پله پله بالا رفتن را به دانشجويان خودنشان دهدند.

دبير ستاد حقوق بشر استاد، دانشجو و نظام مديريتي را 3 عنصر مقوم بر شمرد و اذعان داشت دانشجو عنصر مقوم نهضت علمي است و اين نهضت نياز به فداكاري و جهاد بزرگ دانشجويان نسل حاضر دارد كما اينكه هر دانشجو با درس خواندن همراه با نقشه علمي ، تعليم و تعلم دانشجويي، كسب اخلاق مدرسه اي و حساسيت نسبت به عمرو وقت ارزشمند خود مي تواند دعوت مقام معظم رهبري را لبيك گفته اما مهمترين ركن آن اين است كه تدين هر دانشجو بالاتر از تدين عوام قرار گيرد و به دنبال فهم مسائل انساني باشد.

دبير ستاد حقوق بشر كشور در پايان خاطرنشان ساخت: دانشگاه بايد به دست عالمان و نه به سبك يك اداره دولتي اداره شود زيرا در اين صورت دانشگاه ديگر محل جوشش علم نخواهد بود.

يزدفردا

يزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا